۸ حقیقت جالب پیرامون ویروس کرونا که بایستی بدانید

0

در اواخر سال گذشته گزارشات نگران‌کننده‌ای از شیوع مرموز بیماری‌های تنفسی در ایالت ووهان چین منتشر شد. مقامات چینی پس از بررسی شیوع این ویروس تشخیص دادند که گونه جدیدی از ویروس کرونا به‌عنوان پاتوژن ایجاد این بیماری عمل نموده است. ویروس‌های کرونا موسوم به nCoV-2019 معمولا موجب بروز علائم سرماخوردگی خفیف می‌شوند؛ اما سرعت شیوع آن‌ها نیز معمولا بسیار سریع است. ۲ نمونه مشهورتر ویروس کرونا شامل ویروس سندرم حاد تنفسی (SARS) و ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه‌ای (MERS) است. در نتیجه ویروس nCoV-2019 به سرعت توجه نهادهای بهداشتی بین‌المللی را به سوی خود جلب کرد. در ادامه به بیان ۸ واقعیت جالب پیرامون ویروس کرونا می‌پردازیم:

  • nCoV-2019 گونه جدیدی از ویروس کرونا است که ساختار ژنتیکی آن با ویروس SARS حدودا ۷۰ درصد شباهت دارد. اما این ۲ ویروس مستقل از یکدیگر هستند. MERS، SARS و nCoV-2019 همگی متعلق به خانواده ویروس‌های کرونا بوده و دارای RNA تک‌رشته‌ای هستند.
  • هر ۲ ویروس SARS و MERS میان انسان‌ها و حیوانات مشترک هستند. این پدیده بدان معناست که ویروس ابتدا در بدن حیوانات وجود داشته و سپس به انسان منتقل شده است. خفاش‌ها و گربه‌ها از جمله حیوانات ناقل ویروس SARS و شترها نیز حامل ویروس MERS بودند. nCoV-2019 نیز احتمالا روند مشابهی را دنبال می‌کند؛ با این‌حال نوع جاندار ناقل این ویروس هنوز شناخته نشده است.
  • اندکی پس از شیوع بیماری ذات‌الریه در ایالت ووهان، مقامات چینی مسئولیت قرنطینه نمودن بیماران را بر عهده گرفتند. سپس دانشمندان به منظور فراهم نمودن امکان ساخت کیت‌های تشخیص، دنباله ژنتیکی ویروس را استخراج نموده و در اختیار سایر محققان قرار دادند. چند هفته پس از انتشار اطلاعات ساختار ژنی ویروس، پژوهشگران مرکز تحقیقات عفونی در بیمارستان Charite شهر برلین آلمان برای نخستین بار موفق به انجام آزمایشات تشخیصی برای ویروس شدند.
  • موارد ابتلا به ویروس nCoV-2019 در کشورهایی نظیر چین، تایلند، ایالات‌متحده، فرانسه، کانادا، استرالیا، تایوان، کره‌جنوبی، سنگاپور، مالزی، نپال و ویتنام مشاهده شده است. تاکنون ابتلای بیش از ۲۷۰۰ نفر و مرگ ۸۰ انسان موردتائید قرار گرفته است. در مطالعه انجام شده روی ۴۱ بیمار مبتلا به ویروس nCoV-2019 در ایالت ووهان چین مشخص شد که اکثر بیماران (۷۳ درصد) مرد بوده و به‌طور متوسط ۴۹ سال سن دارند.
  • بر اساس گزارش کارشناسان بهداشتی مبتلا به ویروس nCoV-2019، این ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند. مکانیسم دقیق انتقال این ویروس هنوز مشخص نشده است؛ با این‌حال محققان معتقدند که ویروس nCoV-2019 از طریق ترشحات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه منتقل می‌شود. هر ساله در طول ایام تعطیلات سال نو چینی حدودا ۳ میلیارد نفر یه ایالت ووهان سفر می‌کنند. با این‌حال دولت محلی این ایالت با توجه به نگرانی‌های موجود، حمل و نقل در کلیه فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های مترو و راه آهن و بزرگراه‌های داخل شهر را به حالت تعلیق در آورد.
  • تب، خستگی، سرفه خشک، تنگی نفس و ذات‌الریه از جمله علائم ابتلا به ویروس nCoV-2019 محسوب می‌شوند. بیماری با سرعتی بسیار زیاد و ظرف مدت ۷ روز پیشرفت می‌کند. مشکلات تنفسی در روز هشتم و علائم سندرم حاد تنفسی در نهمین روز پس از ابتلا به ویروس پدیدار می‌شوند.

  • در حال حاضر برای جلوگیری از شیوع ویروس nCoV-2019 هیچ‌گونه واکسن خاصی تولید نشده است. با این وجود اجرای برخی اقدامات احتیاطی در پیشگیری از ابتلای انسان به بیماری موثر است. مرکز کنترل بیماری‌ها در سازمان بهداشت جهانی، بر رعایت اقدامات پیشگیرانه زیر به‌صورت روزمره تاکید دارد:
  1. شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون برای مدت ۲۰ ثانیه
  2. خودداری از لمس چشم‌ها، بینی و دهان با دست‌های شسته نشده
  3. خودداری از تماس نزدیک با افراد بیمار
  4. استراحت کافی در منزل هنگام ابتلا به بیماری
  5. ضدعفونی کردن مناطقی نظیر کلیدهای برق و دستگیره‌ها که غالبا در معرض تماس دست هستند
  6. استفاده از دستمال یکبار مصرف و قرار دادن آن در مقابل دهان و بینی هنگام عطسه یا سرفه زدن
  • در حال حاضر برای درمان قطعی بیماری ناشی از ویروس nCoV-2019 هیچ روش خاصی وجود ندارد. متخصصان بهداشت و درمان نیز صرفا قادر به ارائه مراقبت‌های حمایتی و درمان علائم عفونی ناشی از بیماری هستند. با این‌حال کشف سریع روش تشخیص این بیماری و تلاش‌های هماهنگ جامعه بین‌المللی نویدبخش کنترل موفقیت‌آمیز ویروس کرونا در آینده‌ای نزدیک خواهد بود.
منبع medicalnewsbulletin

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم