با این ۵ روش سلامت روانی خود را تقویت کنید

0

بسیاری از انسا‌ن‌ها برای زندگی روزمره یا آینده خود برنامه‌ریزی کرده و اهداف بلندپروازانه‌ای را ترسیم می‌کنند. با این‌حال دستیابی به چنین اهدافی در وهله نخست مستلزم سلامت جسمی و روانی انسان است. چنان‌چه دچار اضطراب، افسردگی یا هرگونه بیماری روانی دیگری هستید؛ در این‌صورت بایستی مراقب از بهداشت روانی را در اولویت‌های زندگی خود قرار دهید. در ادامه به بررسی ۵ متد مختلف برای تقویت سلامت روانی می‌پردازیم:

  • احساسات خود را یادداشت کنید

انسان‌ها غالبا احساسات خود را سرکوب کرده و از ابراز آن‌ها خودداری می‌کنند. در نتیجه این احساسات پس از مدتی انباشته شده و نهایتا سلامت روانی فرد را تهدید خواهند کرد. تخصیص روزانه چند دقیقه زمان برای نگارش افکار و احساسات موجب رهاسازی ذهن از دغدغه‌های آزاردهنده و آرامش انسان می‌شود. استفاده از دستان در رها شدن بدن از تنش‌های جسمانی نقش بسزایی دارد؛ پدیده‌ای که به نوبه خود می‌تواند احساس اضطراب را تشدید نماید.

نگارش یک مقاله در زمینه‌های موردعلاقه نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. بدین منظور ابتدا فهرستی از علایق و سرگرمی‌های خود مثلا آشپزی، خیاطی یا کارهای هنری تهیه نموده و سپس تفکرات خود پیرامون آن‌ها را یادداشت کنید.

  • تمرینات مدیتیشن را انجام دهید

بسیاری از ما حداقل برای یک‌بار اصطلاح مدیتیشن را شنیده‌ایم؛ اما بی‌تفاوت از کنار آن عبور کرده‌ایم. با این‌حال انجام تمرینات مدیتیشن ابدا دشوار نیست؛ چرا که صرفا بایستی بی‌سروصدا نشسته و با آرامش ذهن تمرکز کنید. تحقیق کنید که کدام نوع مدیتیشن بهترین نتیجه را برای شما به‌همراه دارد. به‌طور کلی این تمرینات در ۶ دسته شامل حضور ذهن، حرکتی، متمرکز، مانترا و متعالی (ترنسندنتال) طبقه‌بندی می‌شوند. هر گونه از مدیتیشن نیازمند مهارت‌های متفاوتی است و افراد بایستی بسته به توانایی خود راحت‌ترین نوع ممکن را انتخاب کنند.

تمرین مبتنی بر ذهن نوعی مدیتیشن است که طی چند سال گذشته به محبوبیت ویژه‌ای دست یافته است. در این روش به‌جای تفکر پیرامون گذشته و آینده صرفا بر روی زمان حال تمرکز می‌شود. اختصاص روزانه یک ساعت زمان برای رسیدگی به نگرانی‌ها می‌تواند وضعیت روحی و روانی شما را متحول نماید.

  • بیش‌تر بخندید

احتمالا تاکنون بارها شنیده‌اید که خندیدن دوای هر دردی است. خندیدن در ارتقاء سطح سلامت روانی افراد نقش پررنگی دارد. خندیدن از ته دل، احساس استرس را مهار کرده و به عضلات بدن امکان می‌دهد تا برای مدت ۴۵ دقیقه استراحت نمایند. تنظیم فشار خون، کاهش هورمون‌های مولد استرس، بهبود وضعیت سلامت قلب، آزادسازی اندورفین و تقویت سلول‌های T از جمله تاثیرات مثبت خندیدن بر بدن به‌شمار می‌روند. خندیدن، احساس ناراحتی یا عصبانیت را در انسان کاهش داده و به‌صورت بالقوه ذهنیت وی را به سمت تحولات مثبت‌تر سوق خواهد داد.

اندورفین یکی از هورمون‌های مفیدی است که حس مثبت‌اندیشی انسان را تقویت نموده و دردهای جسمانی را تسکین خواهد داد. لذا سعی کنید معاشرت با دوستان یا افراد موردعلاقه خود را افزایش داده و اوقات مفرح بیش‌تری را در کنار آن‌ها سپری کنید.

  • دریافت ویتامین‌ها را فراموش نکنید

ویتامین‌ها در حفظ و بهبود وضعیت سلامتی جسمی و روانی انسان نقشی کلیدی دارند. برخی ویتامین‌ها و موادمعدنی بر حالات روحی انسان تاثیرگذار بوده و در کنترل استرس یا اضطراب موثر هستند. ماهنامه سلامت توصیه می‌کند که افراد به منظور بهبود عملکرد جسمی و ذهنی و تقویت سلامت عمومی بدن از انواع مختلف ویتامین‌ها استفاده کنند. ۵مورد از بهترین ویتامین‌ها جهت مصرف روزانه عبارتند از: ویتامین‌های گروه B (نظیر B-12، بیوتین، فولات و B-6)، ویتامین D، کلسیم، آهن و منیزیم.

دریافت این ویتامین‌ها از طریق مکمل‌ها یا رژیم‌های غذایی امکان‌پذیر خواهد بود. آجیل، تخمه، سیب‌زمینی، اسفناج و موز از منابع غنی منیزیم به‌شمار می‌روند. شیر، غلات غنی شده، تخمه و مغز بادام سرشار از کلسیم هستند. برای دریافت آهن نیز مصرف گوشت، لوبیا و برنج قهوه‌ای توصیه می‌شود. مصرف فرآورده‌های لبنی، زرده تخم‌مرغ و شیره‌های گیاهی شامل سویا، بادام و نارگیل نیز به جذب ویتامین D موردنیاز بدن کمک می‌کند. نهایتا شیره‌های گیاهی، آجیل، تخمه، تخم‌مرغ و غلات سبوس‌دار از جمله منابع غنی ویتامین B محسوب می‌شوند.

  • به سرگرمی‌های مفرح روی بیاورید

هنگام مواجهه با مسئولیت‌های سنگین در زندگی، تسلیم شدن احتمالا آسان‌ترین سناریوی ممکن به‌شمار می‌رود. اما سبک زندگی پرمشغله نبایستی موجب ناامیدی شما شود؛ بلکه بایستی همواره سعی کنید تا با برنامه‌ریزی مناسب و احیای سرگرمی‌های ذهنی به سلامت روانی خود احترام بگذارید. تخصیص مقداری زمان برای انجام فعالیت‌های موردعلاقه احتمالا به افزایش انرژی و انگیزه شما جهت اجرای کارهای روزمره کمک خواهد کرد.

منبع psyarticles

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم