ورزش کردن چگونه به ارتقاء سلامت روانی شما کمک می‌کند؟

0

بسیاری از افراد به منظور کاهش وزن یا تقویت قوای عضلانی خود ورزش می‌کنند. اما تاثیرات شگفت‌انگیز ورزش بر سلامت روان مقوله‌ای است که احتمالا کم‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد. به‌عنوان مثال چنان‌چه با مشکلاتی نظیر استرس یا افسردگی دست و پنچه نرم می‌کنید؛ در این‌صورت احتمالا در چرخه‌ای از افکار پوچ گرفتار شده و بعضا کنترل رفتارها برای شما غیرممکن می‌شود. با این‌حال ورزش کردن یک نظریه سودمند اثبات شده است که در کاهش علائم بیماری‌های روانی تاثیرگذار بوده و ضمن ایجاد احساس آرامش بیش‌تر در انسان، توانایی وی جهت مقابله با چالش‌های پیش رو را افزایش می‌دهد.

چنان‌چه به‌دنبال حفظ یا ارتقاء سلامت روانی خود هستید؛ در این‌صورت با گنجاندن فعالیت‌های ورزشی منظم در زندگی روزمره خود می‌توانید از فواید بی‌شمار آن بهره‌مند شوید. در ادامه به بررسی برخی تاثیرات ورزش بر سلامت روانی انسان می‌پردازیم:

  • کاهش استرس

از هر ۱۰ فرد بزرگسال در ایالات‌متحده، ۷ نفر از مشکل استرس رنج می‌برند. متاسفانه اضطراب یکی از مشخصه‌های لاینفک زندگی امروزی به‌شمار می‌رود؛ لذا توجه و رسیدگی به آن امری حیاتی و در عین‌حال بسیار دشوار است. رفع کامل استرس امری محال به‌نظر می‌رسد؛ با این‌حال به کمک برخی راهبردها می‌توان تبعات آن‌را کنترل کرد.

ورزش کردن یکی از متداول‌ترین تکنیک‌ها جهت کنترل استرس محسوب می‌شود. هنگامی‌که سخت سرگرم ورزش کردن می‌شوید؛ در واقع به بهترین شکل با استرس مقابله می‌کنید. هنگام انجام فعالیت‌های بدنی، مغز هورمون‌هایی مانند اندورفین، دوپامین یا نوراپی‌ نفرین را ترشح خواهد کرد. این هورمون‌ها موجب ایجاد احساس آرامش در انسان شده و به تنظیم هورمون‌های مولد استرس نظیر آدرنالین و کورتیزول نیز کمک خواهند کرد.

  • تقویت حس اعتماد به نفس

هنگامی‌که به لحظ جسمانی احساس خوشایندی دارید؛ از وضعیت روانی خود نیز رضایت خواهید داشت. با در نظر گرفتن چنین نگرشی به‌سادگی می‌توان از نقش مستقیم ورزش در ارتقاء اعتماد به نفس آگاه شد. چنان‌چه دارای عزت نفس بسیار ناچیزی هستید؛ در این‌صورت می‌توانید از تمرینات ورزشی به‌عنوان یک تاکتیک موثر جهت دستیابی به اهداف کوچک نظیر کاهش وزن یا افزایش استقامت بدنی استفاده کنید.

بی‌تردید دستیابی مستمر به اهداف ترسیم شده موجب تقویت اعتماد به نفس انسان شده و آمادگی وی برای مواجهه با چالش‌های بزرگ‌تر را افزایش می‌دهد. صرف‌نظر از این‌که یک تماشاگر یا یک ورزشکار فعال باشید؛ مشارکت در تمرینات به‌صورت منظم احتمالا الهام‌بخش بوده و شما را برای تشویق سایرین ترغیب خواهد کرد. این موضوع به تقویت حس اعتماد به نفس شما کمک می‌کند. چنان‌چه به‌دنبال تجربه‌ای جدید هستید و قصد دارید برای سایرین الهام‌بخش باشید؛ در این‌صورت می‌توانید در دوره‌های آموزشی مربی‌گری شخصی شرکت نمایید.

  • کاهش اضطراب

مطالعات انجام شده در ایالات‌متحده نشان می‌دهند که بیش از ۴۰ میلیون نفر از ساکنان این کشور با مشکل اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنند. ورزش کردن یک روش درمانی طبیعی برای کاهش اضطراب به‌شمار می‌رود. با افزایش احساس شادی در افراد، میزان هورمون‌های آزاد شده در مغز افزایش پیدا می‌کند. اگرچه این تاثیرات احتمالا موقتی هستند؛ اما وقت‌گذرانی در خارج از منزل و انجام برخی حرکات ورزشی آرام به منزله یک مکانیزم آرامش‌بخش ایده‌آل عمل کرده و احتمالا در راستای رفع مشکلات، چشم‌اندازهایی را پیش روی شما قرار خواهند داد. این اقدامات احتمالا به‌تدریج از میزان وابستگی شما به داروهای ضد اضطراب و افسردگی خواهند کاست.

  • افزایش سطح هوشیاری

ورزش کردن مواد مغذی موردنیاز مغز را در اختیار آن قرار داده و به بهبود عملکرد شناختی مغز کمک می‌کند. این موضوع بدان معناست که انجام فعالیت‌های ورزشی در اوایل صبح به احتمال فراوان موجب افزایش راندمان شما در محیط کار خواهد شد. افزایش جریان خون به مغز موجب تقویت تمرکز، افزایش انرژی و کاهش حس رخوت در انسان می‌شود. چنان‌چه در محل اشتغال خود برای مدت زمانی طولانی به‌صورت بی‌حرکت در حال نشستن هستید؛ در این‌صورت انجام تمرینات ورزشی ساده جهت تقویت عملکرد مغز را هرگز فراموش نکنید. با انجام این تمرینات حقیقتا یک روز متفاوت را برای خود رقم خواهید زد.

منبع psyarticles

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم