بیماری کووید ۱۹ و عامل ایجاد آن یعنی ویروس کرونا به دغدغهای جدی برای مردم جهان تبدیل شده است. انتشار اطلاعات نادرست، شایعات و توصیههای غیررسمی، موجی از سرگردانی را در میان مردم بهراه انداخته است. والدین بهصورت غیرمستقیم و آنلاین با اطلاعات نادرست سروکار دارند. والدین آیندهنگر با وسواس بالا تلاش میکنند تا از بهترین توصیههای بهداشتی برای سلامت خانواده خود مطلع شوند.
شرکت Smart Cells در زمینه کشت خون بند ناف نوزادان فعالیت میکند. با توجه به شیوع ویروس کرونا این موسسه اخیرا توصیههایی را برای زنان باردار و خانوادههای آنها ارائه نموده است. این در حالیست که دولت بریتانیا هنوز هیچگونه خدمات مشاورهای رسمی پیرامون کروناویروس را برای زنان باردار و نوزادان آنها در نظر نگرفته است. با اینحال اخیرا در شهر ووهان چین؛ مرکز شیوع بیماری کووید ۱۹ مطالعه جدیدی بر روی زنان باردار آلوده انجام شده است. نتایج پژوهش مذکور نشان میدهد که بیماری کووید ۱۹ احتمالا در دوران حاملگی به نوزاد انتقال پیدا نمیکند. محققان به بررسی ۹ زن باردار مبتلا به کووید ۱۹ در محدوده سنی ۲۶ تا ۴۰ ساله پرداختند. این تیم تحقیقاتی تحت سرپرستی پروفسور ژانگ یوانژن از دانشگاه ووهان اعلام کرد که تمامی زنان باردار به دلیل عفونت ویروسی دچار سینه پهلو شدند. این افراد در مراحل پایانی حاملگی قرار داشتند و تمامی آنها پس از درمان با آنتیبیوتیک و اکسیژن به تدریج بهبود یافتند. همچنین درمان ضدویروسی برای ۶ نفر از مادران تجویز شد. این مطالعه به بررسی نوزادان جدیدا متولد شده پرداخت و هیچگونه نشانهای از ابتلای آنها به بیماری کووید ۱۹ مشاهده نشد. ۶ نفر از این نوزادان از طریق نمونهبرداری خون بند ناف، مایع آمنیوتیک و بافت جفت برای ابتلا به ویروس کرونا مورد آزمایش قرار گرفتند و نتایج تست در هیچکدام از آنها مثبت نبود. نتایج این پژوهش طی روز ۱۲ فوریه سال ۲۰۲۰ در یک ژورنال پزشکی آنلاین با نام The Lancet منتشر شد.
این پژوهش با توجه به گزارشات پیشین در خصوص تولد یک نوزاد آلوده از مادر مبتلا به کووید ۱۹ انجام شده است. نتیجه تست کووید ۱۹ برای این نوزاد ۳۶ ساعت پس از تولد وی مثبت اعلام شد. با اینحال در این مورد هنوز مشخص نیست که ابتلای نوزاد پیش یا پس از زایمان روی داده است. مطالعه جدید نشان میدهد که ابتلا در داخل رحم عملا غیرممکن است. با اینحال تیم تحقیقاتی تاکید کردهاند که بررسیهای آنها بر روی تعداد بسیار محدودی از افراد طی یک دوره زمانی کوتاه انجام شده است. بعلاوه موارد بررسی شده صرفا شامل زنانی است که در ۳ ماهه سوم بارداری بوده و از طریق سزارین زایمان کردهاند. در نتیجه هنوز مشخص نیست که ابتلای مادران به کووید ۱۹ در ۳ ماهه اول یا دوم حاملگی چه تاثیری بر روی جنین خواهد گذاشت و آیا این بیماری از طریق زایمان طبیعی به نوزاد منتقل خواهد شد یا خیر.
پروفسور یانگ یوانژن در بیانیه مطبوعاتی نشریه اعلام کرد:
“بایستی خاطرنشان کرد که این کیس مطالعاتی فاقد بسیاری از جزئیات بالینی مهم است؛ لذا در خصوص امکان انتقال عفونت در فضای داخل رحم نمیتوان با قطعیت اظهارنظر کرد. با اینحال وضعیت نوزادان تازه متولد شده از مادران مبتلا به کووید ۱۹ بایستی به شکلی ویژه مورد توجه قرار گیرد تا از شیوع بیماری در این گروه پیشگیری شود.”