چگونه با احساس خستگی خود در قرنطینه مقابله کنیم؟

0

از زمان آغاز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به‌دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ حدودا ۲ ماه گذشته است و بسیاری از افراد به‌خاطر خستگی ناشی از قرنطینه احساس می‌کنند که انرژی جسمانی و روانی آن‌ها تخلیه شده است. اگرچه اکثر مردم به اهمیت قرنطینه و رعایت توصیه‌های مقامات بهداشتی واقف هستند؛ اما کارشناسان به‌دنبال کشف فضاهای محدودیت‌زا برای مردم و راهکارهایی جهت بازگشت شرایط به دوران پیش از شیوع ویروس کرونا هستند.

وضعیت حاکم موجب کلافگی اکثریت مردم شده و اکنون برخی افراد با نادیده گرفتن فاصله‌گذاری اجتماعی زمان بیش‌تری را در خارج از منزل سپری می‌کنند. با وجود بازگشایی مجدد و تدریجی اماکن تجاری و تفریحی در برخی استان‌ها، کارشناسان بر این باورند که بازگشت به روال زندگی گذشته هرگز امکان‌پذیر نیست. لذا اکنون رعایت تدابیر ایمنی و حفاظتی بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است. با وجود این ذهنیت بسیاری از مردم به‌دنبال یافتن روش‌هایی برای احیاء روحیه خود و مقابله با خستگی ناشی از قرنطینه هستند. اما پیش از بررسی راهکارهای عملی بایستی با مفهوم قرنطینه و دلایل تاثیر آن بر انسان آشنا شویم.

Quarantine Fatigue

با تشخیص بیماری کووید ۱۹ در روزهای نخست تقریبا تمامی مردم بر حفظ امنیت و جان خود تمرکز نمودند. اکنون نیز در مرحله‌ای قرار داریم که گویی برای آن هیچ نقطه پایانی وجود ندارد. بنابراین کاهش ترس تنها پدیده‌ای است که به‌تدریج در میان مردم گسترش یافته است. به گفته دکتر گیل سالتز طی چندین هفته نخست شیوع بیماری، مردم احساس ترس شدیدی را تجربه کردند. در واقع آن‌ها با هدف زنده ماندن، تغییرات بزرگی را در زندگی خود ایجاد نمودند. این اقدامات عملی موجب شد تا مردم اوضاع را تحت کنترل قلمداد نمایند. اکنون که سبک زندگی خود را تنظیم کرده و اقدامات حفاظتی را اجرا نموده‌اید؛ احساس ترس و اضطرار شما در حال فروکش کردن است. همچنین حساسیت ما نسبت به آمار و ارقام علمی و واقعی تا حدودی کاهش یافته است. در این وضعیت احساساتی نظیر عدم بهره‌وری، تکرار، از دست دادن بسیاری از جوانب زندگی گذشته و کمرنگ شدن هیجان و تازگی موجب آزردگی ما خواهند شد.

انسان موجودی اجتماعی است و عدم برقراری ارتباط با سایرین برای وی آزاردهنده خواهد بود. همچنین حفظ وضعیت بحرانی کاری دشوار است. در واقع با افزایش سطح آگاهی مردم از ویروس، حالت بحرانی آغاز شد و احساس اضطرار، اضطراب و تصمیم‌گیری فوری در میان مردم شکل گرفت. اگرچه این وضعیت فیزیولوژیکی پایدار نبوده و سرانجام ذهن افراد با شرایط حاکم سازگار می‌شود. کشف روش‌های سالم و موثر برای مقابله با خستگی قرنطینه اهمیت فراوانی دارد. بدین منظور:

  • تفاوت میان خواسته‌ها و نیازهای خود را درک کنید.

نخستین گام مقابله با خستگی قرنطینه، درک و تائید تفاوت‌های موجود میان خواسته‌ها و نیازها است. در واقع پیش از انجام هرکار بایستی از تامین نیازهای اساسی خود شامل غذا، پناهگاه، ورزش، ایمنی و پشتیبانی اطمینان حاصل کنیم. وجود ارتباط قوی میان اقدامات و نیازهای شما در نتایج مبارزه با خستگی قرنطینه تاثیر بسزایی دارد. چنان‌چه برای تامین نیازهای اساسی خود دچار مشکل هستید؛ در این‌صورت از سایرین کمک بگیرید.

  • در خواسته‌های خود کنکاش کنید.

پس از ارضای نیازهای بنیادین به کشف خواسته‌های خود بپردازید. از خود بپرسید که “مایل به انجام چه کاری هستید؟”. برای رفع یکنواختی زندگی روزمره در جهت ایجاد فضایی هدفمند برای رشد طی دوران قرنطینه دست به کار شوید. به‌خاطر داشته باشید که برای انجام این‌کار هیچ جدول زمانی یا رقابتی وجود ندارد.

  • رویکرد منظمی را دنبال نمایید.

هنگام بروز شرایط ناپایدار در زندگی، یادآوری ملایم و منظم اوضاع امری مهم به‌نظر می‌رسد. خوابیدن و بیدار شدن منظم، خوردن غذاهای مغذی و فعالیت بدنی همگی روش‌هایی سالم برای مقابله با خستگی قرنطینه هستند. پیاده‌روی در هوای آفتابی خارج از منزل ضمن رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به تقویت روحیه شما کمک قابل‌توجهی می‌کند.

  • احساسات منفی را تصدیق و تائید کنید.

بسیاری از افراد هنگام تلاش برای مقابله با شرایط نامساعد زندگی دچار احساس ناامیدی، ناتوانی و اندوه می‌شوند. برای مهار این احساسات ابتدا بایستی خود را بشناسیم. خودشناسی به درمان احساسات منفی و کاهش تبعات احتمالی آن‌ها برای انسان کمک می‌کند. پس از تائید و پذیرش این احساسات، آن‌ها را با دوست، شریک زندگی یا یک پزشک متخصص در میان بگذارید. تمرین روزنامه‌نگاری به‌صورت روزمره و سپس مطالعه یادداشت‌ها در پایان هفته برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بسیار مفید خواهد بود.

  • برای دستیابی به اهداف قابل تحقق جوایز کوچکی را در نظر بگیرید.

اهداف خود را به‌صورت کوچک و قابل کنترل تعیین نموده و برای تحقق آن‌ها پاداش‌های کوتاه‌مدتی را در نظر بگیرید. این پدیده هنگام مواجهه با شرایط پیش‌بینی نشده به شما کمک خواهد کرد. به‌عنوان مثال سازماندهی کمد لباس‌ها یا کشوی لوازم‌التحریر اهدافی کوچک با امکان تحقق‌پذیری سریع هستند و موفقیت در انجام آن‌ها احتمالا به تقویت توانایی انسان برای مقابله با چالش‌های بزرگتر کمک می‌کند.

  • اشکال جدید اقدامات خودمراقبتی را تمرین کنید.

انجام مدیتیشن ذهن‌آگاهی، یوگا، دوش گرفتن و روزنامه‌نگاری از جمله اقداماتی هستند که انجام آن‌ها آسان بوده و معمولا به تقویت احساس رضایت در انسان کمک می‌کنند.

  • برای درمان خود وقت بگذارید.

بسیاری از افراد در زندگی پرمشغله امروزی تصور می‌کنند که برای درمان خود زمان کافی را در اختیار ندارند. در صورت عدم امکان مراجعه حضوری نزد پزشک از روش‌های اینترنتی یا‌ تلفنی استفاده کنید.

منبع Verywellmind

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم