با ۴ روش کنترل استرس مالی آشنا شوید

0

بر اساس یکی از باورهای رایج در میان مردم، کسب درآمد بیش‌تر باعث خوشبختی و کاهش استرس انسان می‌شود. اما صحت این فرضیه در هیچ پژوهشی به اثبات نرسیده است. اگرچه پول بیش‌تر هیجان موقت و دستاوردهای جدیدی را به‌همراه دارد؛ اما مردم عموما سبک زندگی خود را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که موجب ارتقاء سطح شادی یا کاهش استرس آن‌ها نمی‌شود.

رویکرد هوشمندانه نسبت به دارایی‌های مادی هدفی مطلوب‌تر به‌شمار می‌رود. میزان خرید اقلام غیرضروری را کاهش داده و در عوض پول خود را صرف چیزهایی کنید که واقعا برای شما خوشحال‌کننده هستند و استرس شما برای آینده را کاهش می‌دهند. بدین‌ترتیب احساس آزادی شخصی بیش‌تری داشته و خوشحال‌تر خواهید بود. لذت این‌کار از داشتن پول فراوان و خریداری وسایل صرفا گرانقیمت نیز بیش‌تر است. در ادامه به بیان روش‌هایی می‌پردازیم که به شما امکان می‌دهند تا منابع مالی خود را در جهت افزایش احساس شادی و کاهش استرس هزینه کنید.

  • بدهی خود را کاهش دهید

چنان‌چه مسائل مادی موجب تشدید استرس شما می‌شوند؛ در این‌صورت به‌دنبال شناسایی و حذف هزینه‌های غیرضروری (نظیر صرف شام در خارج از منزل یا خریداری لباس‌های جدید) از بودجه خود باشید. بدین‌ترتیب می‌توانید هزینه‌های صرفه‌جویی شده را در کارت اعتباری خود پس‌انداز نمایید. در این‌حالت دستاورد نهایی شما یعنی آزادی مالی و آرامش خاطر بسیار ارزشمندتر از مادیات است. این عمل در وهله نخست احتمالا چالش برانگیز به‌نظر می‌رسد؛ چرا که خریدهای اضافی غالبا بنا بر یک عادت و به‌خاطر آرامش انجام می‌شوند. در اکثر مواقع تغییر این عادات کاری دشوار است. نکته اصلی این است که بایستی حوزه تمرکز خود را تغییر داده و به خریدهای غیرضروری خود با شیوه‌ای متفاوت بنگرید. به‌عنوان مثال پس از شناخت یک اقدام هزینه‌آور می‌توانید روی نحوه لذت بردن از پول پس‌انداز شده تمرکز کنید. همچنین از طریق جایگزینی رفتار هزینه‌آور خود با برخی فعالیت‌های بدون هزینه یا حداقل کم‌هزینه می‌توانید عادات خود را اصلاح نمایید. با گام‌های کوچک در مسیر پیشرفت حرکت کنید. بدین‌ترتیب با حداقل میزان استرس در بلندمدت می‌توانید پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته باشید. با حداکثر تلاش خود و حداقل استرس به تجربه‌اندوزی بپردازید. هر تغییری در این مسیر می‌تواند استرس شما را کاهش دهد.

  • در زمینه هزینه‌کرد هوشمند باشید

از این به بعد پیش از خریداری اقلام جدید به این موضوع فکر کنید که آیا آن‌ها واقعا کیفیت زندگی شما را بهبود می‌دهند یا صرفا با کاهش میزان نقدینگی موجب تشدید استرس شما و نهایتا به هم ریختگی بیش‌تر فضای منزل می‌شوند. صرف هزینه کمتر به کاهش سطح استرس شما کمک می‌کند. پیاده‌سازی این رویکرد غالبا آسان‌تر از چیزی است که تصور می‌شود (خصوصا اگر خرید در پاسخ به استرس انجام شود). اما به منظور تسهیل این‌کار می‌توانید دست به اقدامات ویژه‌ای بزنید. این راهکارها به شما کمک می‌کنند تا با صرف هزینه کمتر از داشته‌های خود بیش‌تر لذت ببرید.

  • از پول خود برای تحقق خواسته‌های واقعیتان استفاده کنید

پس از حذف اقلام اضافی از بودجه خود چنان‌چه هزینه‌های مالی شما چندان چشمگیر نیست؛ در این‌صورت برای انجام کارهایی که از آن‌ها تنفر دارید می‌توانید افرادی را به خدمت بگیرید. این رویکرد موجب می‌شود تا برای انجام کارهای موردعلاقه خود زمان بیش‌تری داشته باشید. به‌عنوان مثال برای نظافت منزل خود می‌توانید فردی را استخدام نموده و به‌همراه فرزند خود به پارک بروید. همچنین به منظور کاهش بار کاری خود می‌توانید دستیاری را به خدمت گرفته و برای رسیدگی به امور شخصی زمان بیش‌تری را اختصاص دهید.

  • با خرید و فروش اقلام قدیمی به کسب تجارب جدید بپردازید

شما می‌توانید اجناس قدیمی موجود در انبار یا گاراژ منزل خود را به فروش رسانده و از این طریق کسب درآمد کنید. درآمد کسب شده از این طریق می‌تواند صرف شرکت در کلاس‌های فوق برنامه، رفتن به تعطیلات یا یک سفر تفریحی جذاب شود. بدین‌ترتیب خاطرات مثبتی برای شما رقم خورده و با احساس فرسودگی شغلی نیز مقابله خواهد شد. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که تجارب انسان بیش از دارایی‌هایش برای وی حائز اهمیت است و سرمایه‌گذاری در زمینه کسب تجارب به استفاده بهتر از دارایی‌ها کمک می‌کند.

مقابله با استرس مالی از طریق صرف هزینه برای تجربه‌اندوزی در عوض صرفه‌جویی مالی احتمالا تا حدودی غیرعقلانی به‌نظر می‌رسد.  اما هزینه کردن پول به‌صورت محافظه‌کارانه و عاقلانه به شما کمک می‌کند تا انگیزه خود را حفظ کرده و ناامید نشوید. این وضعیت به شما کمک می‌کند تا برای ادامه روند تغییر عادات خود انگیزه‌تان را حفظ نمایید. بدین‌ترتیب نهایتا احساس استرس شما کاهش یافته و از زندگی خود واقعا لذت خواهید برد.

منبع Verywellmind

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم