تاثیرات بلندمدت شیوع بیماری کووید ۱۹ بر سلامت روانی انسان

0

یک پژوهش جدید به بررسی تاثیرات بلندمدت بیماری کووید ۱۹ بر سلامت روانی افراد در سنین نوزادی تا پیری پرداخته است. تاکنون پیرامون ویروس کرونا، علائم و تبعات جسمانی ناشی آن مطالب فراوانی منتشر شده است؛ اما در خصوص تبعات بلندمدت شیوع بیماری بر سلامت روانی و عملکرد شناختی انسان تحقیقات انگشت‌شماری انجام شده است. یک تیم جهانی به سرپرستی روانشناسان دانشگاه UNSW سیدنی برای نخستین بار به بررسی ۲ پیامد زیانبار و استرس‌آور شیوع کرونا شامل تهدید وجودی و انزوای اجتماعی پرداختند. دعوتنامه مخصوص شرکت‌کنندگان در این مطالعه اخیرا به‌صورت آنلاین ارسال شد. بدین‌ترتیب از افرادی در کشورهای استرالیا، بریتانیا و ایالات‌متحده درخواست شد تا وضعیت خود را پیش و پس از آغاز بیماری ارزیابی نموده و عملکرد شناختی و فعالیت خود در شبکه‌های اجتماعی را طی چند ماه آینده تحت‌نظر قرار دهند.

بر اساس پیش‌بینی‌ها طی ۶ ماه آینده بیش از ۳۰۰۰ نفر در این پژوهش مشارکت خواهند کرد. افرادی با سن حدودا ۱۱ سال و فراتر از ۶۵ سال می‌توانند به‌صورت آنلاین در این کار تحقیقاتی مشارکت نمایند. در این میان ۲ طیف از شرکت‌کنندگان شامل نوجوانان و زنان باردار بیش از سایرین در برابر تبعات انزوای اجباری آسیب‌پذیر هستند و پژوهش فوق به شکلی ویژه روی این اشخاص تمرکز می‌کند.

به گفته دکتر سوزان شوآیزر؛ محقق ارشد این پژوهش، تغییرات سبک زندگی مردم به‌دلیل شیوع ویروس کرونا به اندازه‌ای شدید بوده است که تشخیص پیامد‌های آن در بلندمدت امری دشوار به‌نظر می‌رسد. در پژوهش اخیر عمده تمرکز بر روی گروه سنی جوان معطوف شده است؛ زیرا این افراد در زمان تغییر جهت‌گیری اجتماعی از خانواده فاصله گرفته و به سوی همسالان خود گرایش پیدا می‌کنند. فاصله‌گذاری اجتماعی موجب از هم پاشیدگی ناگهانی این فرآیند خواهد شد.

دکتر شوآیزر و همکارانش نگران هستند که پیامدهای ناشی از انزوای اجتماعی طولانی‌مدت به‌دلیل تعطیلی مدارس در ایالات‌متحده و انگلیس احتمالا بر مهارت‌های شناختی نوجوانان تاثیر منفی می‌گذارد. در چنین وضعیتی، روابط اجتماعی متقابل و طبیعی نوجوانان (که در رشد شخصیتی آن‌ها تاثیر بسیار زیادی دارد) مختل شده و این افراد قادر به مشارکت در تعاملات اجتماعی نخواهند بود. زنان باردار نیز به‌طور مشابه در معرض پیامدهای بلندمدت انزوای اجتماعی قرار دارند. بنابراین هنگام شیوع یک بیماری، مادران نه‌تنها بایستی مراقب تهدید وجودی ناشی از آن باشند؛ بلکه انزوای اجتماعی نیز پدیده چالش‌آور دیگری است که احتمالا بر روحیه و رشد مهارت‌های شناختی کودک تازه متولد شده تاثیر منفی می‌گذارد.

استرس در دوران بارداری می‌تواند ریسک بروز مشکلات روانی پس از زایمان را افزایش دهد. مشکلات روانی پس از زایمان به نوبه خود یکی از عوامل اصلی خطرزا برای سلامت روانی و رشد مهارت‌های شناختی در کودکان به‌شمار می‌روند. مطالعه اخیر به بررسی پیامدهای بیماری کووید ۱۹ بر والدین و کودکان پرداخته و به‌دنبال یافتن پاسخی برای نیازهای روانی آن‌ها در آینده است.

به گفته دکتر شوایزر ارتباط میان انزوای اجتماعی افراد مسن و کاهش عملکرد شناختی آن‌ها در مطالعات پیشین به اثبات رسیده است.  اما در این موارد، انزوای اجتماعی طی ادوار زمانی طولانی‌تر و در دوران ثبات اجتماعی اتفاق افتاده است. بنابراین با سناریویی کاملا متفاوت نسبت به وضعیت امروز افراد مسن مواجه هستیم.

پژوهش جدید به بررسی تاثیرات اقدامات کوتاه‌مدت انزوای اجتماعی بر مهارت‌های شناختی افراد مسن‌تر می‌پردازد. در واقع محققان به‌دنبال کشف پیامدهای انزوای اجتماعی برای گروه‌های سنی مختلف هستند.

محتوای پژوهش

ابتدا از شرکت‌کنندگان در پژوهش درخواست می‌شود تا با استفاده از مرورگر لپ‌تاپ یا اسمارت‌فون خود در یک نظرسنجی ۱ ساعته آنلاین مشارکت نموده و حالات خود پیش و پس از شیوع ویروس کرونا را ارزیابی کنند. همچنین از آن‌ها درخواست می‌شود تا ارتباط خود با سایر افراد در شبکه‌های اجتماعی را بررسی نموده و به منظور ارزیابی حافظه کاری خود فعالیت‌هایی را به اتمام برسانند. بدین‌ترتیب توانایی ذخیره‌سازی اطلاعات در حافظه کوتاه‌مدت مورد سنجش قرار می‌گیرد. همچنین به منظور ایجاد انگیزه در شرکت‌کنندگان، جوایزی برای آن‌ها در نظر گرفته شد.

پس از ۳ ماه و مجددا پس از ۶ ماه از شرکت‌کنندگان درخواست می‌شود تا یک نظرسنجی کوتاه‌تر را تکمیل نمایند. بدین‌ترتیب پیشرفت آن‌ها در زمینه تنظیم خلق‌وخو، عملکرد شناختی و فعالیت در شبکه اجتماعی ارزیابی می‌شود. محققان امیدوارند که یافته‌های نهایی به شناخت پیامدهای بلندمدت بیماری کووید ۱۹ کمک کنند.

منبع News-medical

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم