مرد قطع نخاع شده به لطف الکترودهای جاگذاری شده در ستون فقراتش دوباره راه می‌رود!

0

مردی که در سال ۲۰۱۷ در یک تصادف با موتورسیکلت توانایی راه رفتن را از دست داده بود، پس از اینکه پزشکان به منظور فعال کردن مجدد عضلاتش، الکترودهایی را در ستون فقرات او کاشتند، توانایی راه رفتن را دوباره به دست آورد.
مایکل روکاتی پس از تصادفی که باعث قطع نخاعش شد، تمام احساس و حرکت در پاهایش را از دست داد، اما با تحریک الکتریکی که به صورت وایرلس از تبلت کنترل می شود، می‌تواند بایستد و راه برود.
تیم تحقیقاتی این پروژه بیان می‌کند که ایمپلنت الکتریکی به روکاتی و دو بیمار دیگر ( مردان ۲۹ و۴۱ ساله ) کمک کرده است تا در استخر شنا بایستند، راه بروند، دوچرخه سواری کنند و حتی با پای خود ضربه بزنند، همچنین این امید را ایجاد کرده است که این دستگاه‌های کوچک و قابل کاشت می‌توانند به افراد قطع نخاع شده در جهت استقلال بیشتر کمک کنند.
روکاتی از این دستگاه به عنوان بخشی از تمرینات و توانبخشی خود برای کمک به تقویت عضلات و حفظ تناسب استفاده می کند. او می‌گوید: ” اکنون این اختراع بخشی از زندگی روزمره‌ی من است.”
این سیستم که توسط پروفسور گرگوار کورتین، عصب شناس در موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان، و پروفسور جوسلین بلوخ، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان دانشگاه لوزان ساخته شده است، از یک الکترود نرم و انعطاف پذیر استفاده می‌کند که در بالای اعصاب نخاعی در زیر مهره‌ها قرار می‌گیرد.
این الکترود پالس‌های الکتریکی را به اعصاب نخاعی می‌رساند که ماهیچه‌های مختلف پاها وبالا تنه را کنترل می‌کنند. پالس‌ها به ترتیب توسط نرم افزار روی تبلت کنترل می‌شوند که دستورالعمل‌هایی را برای یک حرکت خاص مانند ایستادن، راه رفتن، دوچرخه سواری یا پازدن برای شنا صادر می‌کند.
این دستگاه به هر سه بیمار کمک کرد تا چند ساعت پس از عمل بایستند، اما عملکرد آنها با سه تا چهار ماه تمرین و دوره‌های آموزشی بهبود یافت. بلوخ گفت: “در ابتدای کار همه چیز به طور کامل نبود، اما آن‌ها توانستند خیلی زود تمرین کنند تا راه رفتن روان‌ و راحت‌تری داشته باشند.” او افزود که انتظار دارد نتایج مشابهی را در زنان نیز کسب کند.
کورتین گفت: «به لطف این فناوری، ما توانستیم افرادی را با جدی ترین آسیب‌های نخاعی هدف قرار دهیم. با کنترل این ایمپلنت‌ها، می‌توانیم نخاع را همانند مغز فعال کنیم که به طور طبیعی بیمار بایستد، راه برود، شنا کند یا دوچرخه‌سواری کند.
در این روش بیماران یک برنامه تمرینی را دنبال می‌کنند که باعث بازسازی عضلات از دست رفته و همچنین حرکت کردن مستقل‌تر می‌شود و حتی به آن‌ها اجازه‌ی فعالیت‌های ایستا مانند ایستادن و معاشرت با دوستان را می‌دهد. به منظور انجام یک حرکت خاص، فرد گزینه مناسب را از تبلت خود انتخاب می‌کند.
درنهایت این تبلت به یک دستگاه ایجاد پالس درناحیه‌ی شکمی آنها مرتبط می‌شود که سیگنال هایی را به الکترود کاشته شده ارسال می کند. این کار مجموعه‌های مختلف ماهیچه‌ها را تحریک می‌کند تا در زمان و مدت مناسب برای حالت ایستادن فشار وارد کرده یا مثلاً پاها را برای راه رفتن به جلو وعقب حرکت دهند. جزئیات این سیستم درNature Medicine گزارش شده است.

منبع: گاردین

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم