چطور بعد از ابتلا به کووید-۱۹ ورزش کنیم؟

0

حتی یک عفونت خفیف کووید می‌تواند باعث خستگی طولانی مدت شود، اما ورزش نقش مهمی در روند بهبودی دارد.

 

پیاده‌روی، ورزشی موثر برای افراد بهبود یافته از کووید می‌باشد، چرا که شدت و مدت فعالیت به راحتی قابل کنترل است.

 

ویروس نوع Omicron در ماه‌های گذشته، موج عظیمی از موارد Covid-19 را در همه‌ی کشورها از جمله استرالیا ایجاد کرده است. با وجود این که اکثر مبتلایان به این بیماری، علائم خفیفی را تجربه می‌کنند، بسیاری از آن‌ها گزارش می‌دهند که برای هفته‌ها پس از کووید احساس تنگی نفس و سستی دارند.

جانت بوندارنکو، فیزیوتراپیست ارشد تنفسی در بیمارستان آلفرد در ملبورن، می‌گوید: “احساس خستگی پس از یک عفونت ویروسی طبیعی است و روند بهبودی افراد متفاوت است. در واقع  شدت بیماری کووید شما لزوماً به معنی ایجاد علائم طولانی مدت آن نیست.

دکتر رابرت نیوتن، استاد پزشکی ورزشی در دانشگاه ادیت کوان، بیان می‌کند: “ویروس کرونا می‌تواند به اندام‌های مختلف آسیب برساند و باعث خستگی مداوم شود. در این بیماری سیستم قلبی تنفسی نمی‌تواند اکسیژن را به طور موثر به عضلات در حال فعالیت برساند. بنابراین آنچه قبلاً یک فعالیت با شدت سبک تا متوسط ​​بود، اکنون کاملاً شدید به نظر می‌رسد.”

چطور با درد گردن و شانه دوباره فعالیت داشته باشیم

نیوتن می گوید، خواب و استراحت به سیستم ایمنی شما کمک می‌کند تا با این بیماری مبارزه کند، اما برای جلوگیری از ضعیف شدن بیشتر بدن، حدود هفت روز پس از ناپدید شدن علائم اصلی، ضروری است که دوباره حرکت و فعالیت خود را شروع کنید.

ورزش، ظرفیت ماهیچه‌ها، قلب و ریه‌ها و همچنین تعداد میتوکندری‌ها – کارخانه‌های تولید انرژی در سلول‌های عضلانی – را افزایش می‌دهد که با اثرات تضعیف‌کننده عفونت مقابله می‌کند.

در اینجا یک راهنمای ساده وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا دوباره شروع به ورزش کنید، اما مشاوره‌ی تخصصی با پزشک عمومی یا فیزیولوژیست ورزشی خود قبل از شروع یک برنامه ورزشی  حتما توصیه می‌شود.

یوگا

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تمرین یوگا و مدیتیشن می‌تواند به بهبود سلامت ریه‌ها، کاهش حساسیت ویروسی و تسریع بهبودی از عفونت‌های تنفسی حاد به لطف اثرات آرامش بخش آن کمک کند.

نیوتن می گوید: “کنترل استرس و اضطراب برای بهبودی امری حیاتی است. توجه به استراتژی‌هایی مانند مدیتیشن، تمرکز حواس و یوگا برای کمک به بدن به منظور بهبودی از عفونت کرونا بسیار حائز اهمیت است.

 

در مقاله ای که در مجله پزشکی “جایگزین و مکمل” منتشر شد، محققان بیان کردند که مدیتیشن، آسانا یوگا (حالت بدن) و پرانایاما (تنفس)، می‌تواند مهارت‌های مؤثری برای کمک به کاهش شدت  بیماری کووید-۱۹ از جمله اثرات جانبی و عواقب آن، باشد.

تمرینات ورزشی با وزن بدن

نیوتن اظهار می‌کند: تمرینات مقاومتی ترکیبی برای فعال کردن مجدد عضلات بسیار مهم است. او می‌گوید که تمرینات با وزن بدن، مانند اسکات و فشار بر روی زانو، نقطه شروع خوبی هستند.

همانطور که به تدریج قدرت خود را به دست می‌آورید، می‌توانید از کارتن‌های شیر یا یک کوله پشتی وزن‌داربه عنوان وزنه‌های سبک در برنامه  ورزشی خود استفاده کنید.

تمرین مقاومتی سبک باعث تولید هورمون‌ها و مولکول‌های سیگنال‌دهنده سلولی مانند سایتوکین‌ها می‌شود که با سیستم ایمنی درجهت ترمیم بدن کمک می‌کنند.

پیاده روی

به گفته بوندارنکو، در دسترس ترین فعالیت بدنی پس از عفونت کووید-۱۹ پیاده روی است. به خصوص اگر بتوانید این کار را در فضای باز انجام دهید، نیوتن نیز با این گفته موافق است. آن‌ها بیان می‌کنند هرکسی به راحتی می تواند شدت راه رفتن خود را کنترل کند.

بوندارنکو می‌گوید : برای شروع، قدم زدن آسان و کوتاه، ایده آل است. به تدریج می‌توانید طول قدم ها و سرعت پیاده‌روی‌های خود را افزایش دهید اما تا زمانی که باعث خستگی مفرط شما نشود یا احساس تنگی نفس ایجاد نکند.

به خود فشار نیاورید

بوندارنکو می‌گوید، زمانی که پس از کووید-۱۹ هنوز احساس تنبلی می‌کنید، فشار آوردن به خودتان بهبودی شما را تسریع نمی‌کند. بلکه “به جای کمک کردن، شما را چند قدم به عقب می‌راند.”

او می‌گوید ضروری است که به تدریج زمان بیشتری را برای بازگشت به حالت قبل از کووید، به خود اختصاص دهید. طول مدت بهبودی هر کس متفاوت است، اما با گذشت زمان، همه به شرایطی که می‌خواهند باز می‌گردند.

نیوتن می‌گوید: از بدن خود به عنوان فشارسنج استفاده کنید. میزان تلاش و فشاری که به خود وارد می‌آورید را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که سیستم را به سمت تمرین بیش از حد سوق نمی‌دهید، چرا که این کار بهبودی شما را به خطر می‌اندازد.

منبع: گاردین

یه نظری بده!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از دیدگاه شما سپاسگزاریم